Truckutbildning Stockholm

Truckkortsutbildning genom Motivera

Behöver teamet en truckutbildning i Stockholm? Anmäl dem till en av Motiveras truckutbildningar. Vi finns i Kungens kurva och i Sollentuna. Eller på plats hos ditt företag! Vi har utbildningsstarter flera gånger varje år. En truckutbildning säkerställer att all personal framför trucken säkert och smidigt, för att undvika skador på maskiner och människor.

Arbetsmiljöverket har krav på att en truck bara får användas av den som har dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för att använda den säkert. Och det får man med en truckutbildning hos Motivera! För att se aktuella datum med truckutbildning i Stockholm eller i alla andra orter, så klickar du HÄR.

Motiveras truckutbildning i Stockholm

Motiveras truckutbildning i Stockholm är helt i enlighet med truckläroplanen, TLP-10. TLP-10 är ett samlat regelverk som har tagits fram för att alla som ska bli truckförare ska få samma grundläggande truckutbildning och kunskaper. Dessutom kommer effektiviteten att höjas och kostnaderna kommer att sänkas när alla förare vet hur de hanterar trucken på bästa sätt.

Och om ni hellre vill att vi kommer och håller vår truckutbildning i era egna lokaler med egen truck i Stockholm så ordnar vi det. För det ska vara smidigt att gå en truckutbildning. Vi har även lärarledd truckutbildning på distans för teoridelen, så att alla ska kunna ha möjlighet att delta. Vi erbjuder truckutbildning i truckklasserna A, B, C och D, alltså de vanligaste truckarna.

Här följer delar av innehållet som ingår i vår truckutbildning:

  • Ergonomi
  • Säkerhet och ekonomi.
  • Arbetarskydd och interna regler
  • Material- och godshantering
  • Truckens konstruktion
  • Olika trucktyper
  • Truckens arbetssätt
  • Daglig tillsyn
  • Trafiklagstiftning
  • Farligt gods

Och efter att utbildningen är genomförd – alltså med godkänt teoretiskt och praktiskt prov – och truckkortet är utfärdat så behöver varje truckförare också ett körtillstånd, som gäller på den aktuella arbetsplatsen. Därför att då undviker man dyra sanktionsavgifter. Körtillstånd har vi förberett åt dig och det kan du ladda ner HÄR.

Motivera i Stockholm har också en truckutbildning med repetition, och den kan vara bra att gå ca vart 5:e år så att varje truckförare som tidigare gått en truckutbildning ska fortsätta vara uppdaterad med företagets och myndigheters krav på säkerhet. Truckutbildningen som består av repetition är ca 4 timmar lång.

SAFEOP är E-learningsverktyget som Motivera har tagit fram för repetition på nätet. Här kan man snabbt gå igenom viktig information för truckförare och ta del av de senaste rönen och lagändringarna som berör truckar och truckutbildning.

Truckutbildning hos Motivera i Stockholm

Och missa heller inte Motiveras andra truckutbildningar i Stockholm. Vi har vår truckutbildning på engelska, och vi har också en egen utbildning för arbetsledare med ansvar för truckförare.

För att säkerheten alltid ska gå först. Som ett resultat får du en tryggare personal som gör ett bättre jobb.