Truckutbildning Malmö

Truckkort genom Motivera

En truckutbildning för alla i personalen kommer att höja säkerheten och förebygga skador på personal, inventarier och gods. För vem som helst får inte köra truck, och det är arbetsgivarens ansvar att det utförs säkert och korrekt. Och många tror att det räcker med ett B-körkort men det gör det inte, för det är mycket att tänka på och en truckutbildning ger den extra kunskapen som behövs. Motivera har haft kurser med truckutbildning sedan 1997 och har vårt kontor på Lodgatan 14 vid hamnen i Malmö.

Vi har kursstart för vår truckutbildning flera gånger varje år, se aktuella datum för Malmö HÄR. Om ni önskar att vi istället håller truckutbildning i era egna lokaler i Malmö, eller i någon annan ort så går det förstås bra! Kontakta oss, så kan vi också komma överens om en tidpunkt som passar er. För vi vet att det kan vara svårt att få loss alla från arbetet på golvet under ordinarie tider när det är som mest att göra. Teoridelen i Motiveras truckutbildning kan man få på distans med lärarledd utbildning.

Truckutbildning i Malmö

Motiveras truckutbildning i Malmö är effektiv och kort, den pågår i 1-3 dagar. Längden beror på hur mycket erfarenhet deltagarna har med sig från början. Vår truckutbildning är i enlighet med truckläroplanen (TLP-10). Den är fastställd av arbetsmarknadens parter för att höja kompetensen, öka säkerheten och förbättra effektiviteten. Samt för att sänka kostnaderna för företagen.

Med truckutbildningen i Malmö får alla deltagare även lära sig om bland annat farligt gods, ergonomi, truckens konstruktion och interna regler. Allt enligt truckläroplanen TLP-10, som är den läroplan vår truckutbildning baseras på.

Truckutbildningen innehåller en fackteoretisk del samt praktiska övningar med trucken som redskap. Motivera i Malmö erbjuder också vår truckutbildning på engelska.

Motiveras truckutbildning i Malmö

Enligt arbetsmiljölagen får en truck bara framföras av en person som har dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för att använda den säkert. De kunskaperna får man av Motiveras truckutbildning! Förutom en truckutbildning krävs också ett körtillstånd från arbetsgivaren. Det kan man enkelt ladda ner för utskrift HÄR.

För att kunna säkerställa att varje truckförare som tidigare gått en truckutbildning fortsätter att hålla sig uppdaterad med företagets och myndigheters krav på säkerhet, har Motivera i Malmö även en truckutbildning med repetition. Den är ca 4 timmar lång och bör göras minst vart 5:e år.

Motivera har tagit fram E-learningsverktyget SAFEOP för repetition på nätet. Har kan man ta del av de senaste rönen och lagändringarna som berör truckförare och snabbt gå igenom viktig information för att ha en uppdaterad truckutbildning.

Motivera har också en egen utbildning för arbetsledare som har ansvar för truckförare.