Truckutbildning genom Motivera

Är det dags att förhöja säkerheten på företaget? I Sverige är det arbetsgivaren som är ansvarig för säkerheten och att ingen kommer till skada. Vem som helst får inte köra truck så därför behöver man emellanåt skicka sina anställda på truckutbildning.

En truckutbildning visar på ett högt säkerhetstänk inom företaget. Och en bra truckutbildning är det bästa sättet att förebygga skador och olycksfall på arbetet! Truckkort för personalen minskar också risken för skador på maskiner och gods, och bara det är väl värt den investeringen som en truckutbildning är!

Truckutbildning hos Motivera

En grundutbildning för truck hos Motivera pågår i 1-3 dagar och längden beror på den tidigare erfarenheten hos deltagarna. Motivera har utbildning på många orter runt om i landet och vi har utbildningsstarter på varje ort flera gånger varje år, för att det ska finnas ett datum som passar varje företag eller verksamhet. Aktuella datum går att se HÄR.

Om ni hellre vill att vi kommer till er och håller utbildningen i era egna lokaler och med en truck som ni känner er bekväma med så gör vi naturligtvis det! För teoridelen i utbildningen erbjuder Motivera lärarledd truckutbildning på distans så att alla ska kunna ha möjlighet att delta.

Motiveras truckutbildning och e-learning

Givetvis är Motiveras truckutbildning i enlighet med truckläroplanen (TLP-10). Med en truckutbildning i bagaget kommer alla medarbetare att ha en förhöjd kunskap om säkerhet, truckens konstruktion, arbetssätt och daglig tillsyn med stapling, lastning, lossning och transport.

Ett truckkort ger också kunskaper om bland annat ergonomi och arbetarskydd. Efter den teoretiska delen i vår truckutbildning är det ett skriftligt slutprov. Sedan blir det några praktiska övningar med trucken, därefter blir det uppkörning.

Motiveras olika utbildningar

Motivera har även en truckutbildning med repetition. Detta för att kunna säkerställa att varje truckförare som tidigare gått en truckutbildning fortsätter att hålla sig uppdaterad med företagets och myndigheters krav på säkerhet.

För snabba uppdateringar har Motivera tagit fram SAFEOP. SAFEOP är vårt E-learningsverktyg för repetition på nätet. Här kan man snabbt gå igenom viktig information för truckförare. För det är viktigt att få ta del av de senaste rönen och lagändringarna som rör truckar.

Motivera erbjuder också en utbildning för arbetsledare med ansvar för truckförare. Den utbildningen ger information och kunskap om hur arbetet alltid ska kunna fortsätta utföras på ett effektivt och säkert sätt.

Förutom att Motivera finns på så många orter i Sverige, så är en annan anledning till att många väljer Motivera till sina truckkort att vi har ett unikt och väldigt genomtänkt arkivsystem. Motiveras arkivsystem gör att det kommer gå att beställa utbildningsbevis för all tid framöver.

Vårt arkiv sträcker sig tillbaka till starten 1997, och detta är en stor fördel för kursdeltagare som av någon anledning behöver beställa ett nytt utbildningsbevis på sitt truckkort.