Ta truckkort hos Motivera Sverige AB

Utbilda personalen till att köra trucken tryggt och säkert!

Ett truckkort ger en högre kunskapsnivå men framförallt gör en truckutbildning att säkerheten blir bättre och skador på både gods, inventarier och personal förebyggs. Truckkortet blir en trygghet för både arbetsgivare och personal. Motivera har utfärdat många truckkort sedan starten 1997 och vi finns i de allra flesta stora städer i Sverige.

Motivera har många kursstarter för truck varje år och HÄR finns aktuella datum för just din ort. Vi på Motivera kan förstås komma och utbilda i era egna lokaler om ni hellre önskar det!

Motivera erbjuder truckkort för alla sorters truckar

Arbetsmiljöverkets regler säger att alla som ska framföra en självgående truck behöver ha ett giltigt truckkort. Motiveras truckutbildning går i enlighet med den senaste truckläroplanen TLP-10 och TLP-10 är riktlinjer för truckförares kunskaper och färdigheter. En truckutbildning ger alla anställda lärdomar om bland annat truckens arbetssätt, ergonomi samt material- och godshantering.

Med ett truckkort från Motivera vet du att det följer kraven som anses vara branschstandard och det finns för alla de olika truckkategorierna A, B, C och D, som truck-typerna är indelade i.

  • A-truckar är låglyftande ledstaplare och truckar
  • B-truckar är höglyftande truckar
  • C-truckar är olika former av stora, tunga truckar
  • D-truckar är drag-, flak- och även terminaltruckar.

Teoridelen kan också göras som en lärarledd utbildning på distans.

Motivera har även en repetitionsutbildning om 4 timmar för att hålla kunskaperna uppdaterade med gällande bestämmelser och riskmedvetenhet.

Motivera erbjuder också möjlighet till att genomföra snabba truckkortsrepeteringar genom egenstudier i vårt interaktiva, webbaserade program SAFEOP. Läs mer om hur du uppdaterar ditt truckkort online med hjälp av SAFEOP HÄR.

En vanlig rekommendation av giltighetstid för truckkort är 5 år men företagen själva bedömer hur ofta personalen ska gå en repetitionsutbildning. Det kan vara bra att få till minst vart 5:e år för det är många som kanske inte kört truck kontinuerligt och behöver repetera både teori och praktik.

Motivera ger också möjligheten till att ta utbildningen på engelska med truckutbildning på engelska.

Truckkort och körtillstånd

Förutom truckkortet måste alla som ska framföra trucken även ha ett giltigt körtillstånd från arbetsgivaren. I det ska det framgå vilken typ av truck som får framföras och när personens truckkort är utfärdat. Saknas körtillstånd kan det bli dyra sanktionsavgifter. Behöver du en mall för körtillstånd kan du skriva ut det HÄR

Motivera träffar gärna arbetsledare som har ansvar för truckförare och utbildar dem med vår ansvarsutbildning.

Vi har arkiverat alla truckkort sedan 1997! Så har du t.ex tappat bort ditt truckkort som är utfärdat av Motivera kan du beställa ett nytt HÄR.

Hör av dig till oss på Motivera i så hjälper vi er med att boka utbildning för de truckkort som företaget behöver.