Truckkort Stockholm

Truckkort genom Motivera

För att få en trygghet i att personalen alltid kör trucken på ett säkert och ansvarsfullt sätt behöver de gå en truckutbildning regelbundet. Antingen med nya truckkort för ny personal eller med repetitionskurser för personal som redan har sina truckkort men att det var några år sedan de togs. Motivera hjälper er ta truckkort Stockholm.

Du hittar Motivera på två olika platser i Stockholm. Vi erbjuder truckutbildningar både i Kungens kurva och i Sollentuna. Dessutom har Motivera flera kursstarter i Stockholm varje år! För att se aktuella datum för utbildning till truckkort i Stockholm och i alla andra orter, klicka HÄR.

Truckutbildning för alla sorters truckar i Stockholm

Enligt arbetsmiljölagen så behöver varje enskild person som kör truck – varje dag eller ibland – ha dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för att framföra den säkert. Dokumentationen som menas är ett truckkort! Därefter krävs ett körtillstånd till varje individ också men det utfärdas av arbetsgivaren efter att truckkortet för rätt truckklass är avklarat. Körtillstånd är enklast att hämta HÄR. Truckklasserna som Motivera utbildar för i Stockholm är A, B, C och D.

Motivera i Stockholm utbildar enligt truckläroplanen TLP-10. Det är den branschstandard som tagits fram av arbetsmarknadens parter. TLP-10 innehåller riktlinjer för truckförares färdigheter och kunskaper och syftet med ett truckkort är att:

  • Öka säkerheten
  • Höja kompetensen
  • Sänka kostnaderna
  • Förbättra effektiviteten

Som ett resultat kommer du få personalen till att vara väl införstådd i ergonomi, daglig tillsyn, farligt gods, truckens konstruktion mm. Att ta ett truckkort hos Motivera i Stockholm tar 1-3 dagar beroende på erfarenhet. Det en fördel att ha ett AM eller B-körkort i grunden, men det är inget krav innan truckutbildning.

På grund av stor efterfrågan har vi på Motivera i Stockholm också möjlighet att utbilda till truckkort på engelska.

Teoridelen för truckkort kan göras som en lärarledd utbildning på distans eller i någon av Motiveras lokaler, i Sollentuna eller Kungens kurva. Men vill ni hellre att vi kommer och utbildar er på plats i egen lokal och med egen truck i Stockholm, hör av er så kommer vi överens om dag, tid och plats.

Olika truckkort i Stockholm

Och för personal som redan har ett truckkort är det nödvändigt att de får repetera sina kunskaper och bli uppdaterade med nya säkerhetsföreskrifter. Det rekommenderas att göras med jämna mellanrum, ungefär vart 5:e år. Därför har Motivera i Stockholm också repetitionsutbildning för truck och den är ca 4 timmar lång.

Motivera har tagit fram ett smart onlineverktyg där man snabbt kan gå igenom ny information som rör truckar och truckkort. Det görs som egenstudier genom Motivera i Stockholms interaktiva, webbaserade program SAFEOP. Läs mer om hur du uppdaterar personalens truckkort online med SAFEOP.

Arbetsledare som har ansvar för truckförare rekommenderas sedan att gå Motiveras ansvarsutbildning.

Hör av dig till oss på Motivera i Stockholm, så hjälper vi er med att boka utbildning för de truckkort som behövs till företaget!

Därför att säkerheten är viktigast på en trygg arbetsplats.