Truckkort Malmö

Truckkort genom Motivera

Motivera i Malmö har utfärdat truckkort sedan 1997 så vi vet hur viktigt det är för säkerheten inom företagen. Ett truckkort ger kunskap och trygghet åt alla, både åt den anställde och åt arbetsgivaren! Motiveras utbildning för truckkort Malmö finner ni på Lodgatan 14. Vi startar kurser för truckkort flera gånger varje år. HÄR hittar ni aktuella datum för Malmö och alla andra orter runt om i landet.

Motivera erbjuder truckkort Malmö

Truckkort till personalen lär bland annat alla anställda vikten av god ergonomi, bra material- och godshantering samt att de lär sig truckens arbetssätt. Alla som ska framföra en självgående truck behöver ha ett truckkort och det kan de ta hos oss på Motivera i Malmö.

Motiveras truckutbildning i Malmö går i enlighet med den senaste truckläroplanen TLP-10. Det är riktlinjer för truckförares kunskaper framtagna av arbetsmarknadens parter. Du vet att personalen får truckkort som följer branschstandard om det utfärdas av Motivera!

Motivera har truckutbildning i Malmö och utfärdar truckkort för alla de fyra truckkategorierna A, B, C och D. Truckutbildningen innehåller teori och praktik för den typen av truck som du behöver truckkort till, man måste övningsköra med rätt sorts truck!

A och A+B är våra vanligaste truckkort i Malmö, och utbildningen för truckkort tar 1-3 dagar beroende på tidigare erfarenhet. Ett AM eller B-körkort är inget krav men det är en fördel att ha de grundläggande trafikreglerna med sig.

Motivera i Malmö erbjuder möjlighet att ta utbildningen som en truckutbildning på engelska.

Motivera i Malmö har också en repetitionsutbildning för truckkort. Den rekommenderas att gå minst vart 5:e år för att säkerställa att personalens kunskaper med trucken är uppdaterade både teoretiskt och praktiskt.

Kontinuerlig repetitionsutbildning för truckkort går också att få som kortare egenstudier genom Motivera i Malmös interaktiva, webbaserade program SAFEOP. Läs mer om hur man uppdaterar truckkort online med SAFEOP HÄR.

Vad krävs för att få ta truckkort och att få köra truck på arbetet?

Personen ska ha dokumenterade kunskaper och färdigheter för att använda trucken säkert, det vill säga ett truckkort. Förutom ett truckkort behöver föraren ett körtillstånd av arbetsgivaren och på det ska det bland annat framgå vilken typ av truck som får framföras. Personen måste vara över 18 år för att få köra truck på arbetet. Men ett truckkort kan påbörjas vid 16-års ålder.

Det är arbetsgivarens ansvar att se till att reglerna följs och att alla med truckkort har giltiga körtillstånd, annars kan det bli dyra sanktionsavgifter.

Motivera i Malmö har en ansvarsutbildning för arbetsledare med ansvar för truckförare.

För truckkort Malmö, kontakta oss på Motivera så ordnar vi med de truckkorten ni behöver!