Truckkort Göteborg

Truckutbildning genom Motivera

Ett truckkort till alla i företaget som någon gång kör truck är en trygghet för både personalen och arbetsgivaren. Då vet man att trucken framförs på ett ansvarsfullt och säkert sätt och att risken för skador på kollegor och gods minimeras. Motivera finns på Godsgatan 6 i Göteborg (Arendal) och har flera kursstarter för truckkort Göteborg och flera andra orter varje år. Se aktuella datum HÄR.

Truckkort i Göteborg, för alla trucktyper

Med truckkort från Motivera är utbildningen enligt truckläroplanen TLP-10. Det innebär att innehållet är framtaget av arbetsmarknadens parter. TLP-10 är branschstandard med riktlinjer för truckförares färdigheter och kunskaper.

Syftet med ett truckkort är att:

  • Höja kompetensen
  • Öka säkerheten
  • Förbättra effektiviteten
  • Sänka kostnaderna

Deltagarna kommer att bli väl införstådda i truckens arbetssätt, material- och godshantering, ergonomi mm.

Motivera i Göteborg utfärdar truckkort för truckklasserna A, B, C och D. För att få truckkort behöver man ha genomfört teoriutbildning med godkänt slutprov samt utfört praktiska övningar med trucken och fått ett godkänt körprov. Det är en fördel att ha ett AM eller B-körkort i grunden men det är inget krav för att kunna ta truckkort. Vår truckutbildning för truckkort tar 1-3 dagar beroende på erfarenhet.

Truckförarutbildningen utförs antingen i Motiveras lokal i Göteborg, i er egen lokal i Göteborg eller på annan önskad ort. Teoridelen för truckkort kan även göras som en lärarledd utbildning på distans!

Motivera i Göteborg ger också möjligheten till att ta truckkort på engelska med truckutbildning på engelska.

Varför ta en truckutbildning?

För att få köra truck behöver en person ha dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för att framföra den säkert. Ett truckkort är en dokumentation och utöver det så krävs det ett körtillstånd från arbetsgivaren innan man får köra trucken på arbetsplatsen. Det är arbetsgivarens ansvar att se till att alla har giltiga truckkort och körtillstånd. Körtillstånd laddas enklast ner HÄR.

För att säkerställa att personalens kunskaper med trucken är uppdaterade både teoretiskt och praktiskt erbjuder Motivera i Göteborg har också en repetitionsutbildning för truckkort som rekommenderas att gå minst vart 5:e år. Den utbildningen är mycket kortare, repetitionen tar ca 4 timmar.

En annan smidig lösning för kort och snabb repetitionsutbildning för truckkort är egenstudier genom Motivera i Göteborgs interaktiva, webbaserade program SAFEOP. Läs mer om hur du uppdaterar din personals truckkort online med SAFEOP HÄR.

För den som är arbetsledare med ansvar för truckförare har vi också en värdefull ansvarsutbildning.

Hör av dig till oss på Motivera så hjälper vi företaget med truckkort Göteborg.