Lagring och Hantering av Kemikalier
Utbildningstid:
4 timmar
Ur utbildningsinnehållet:
Vad behöver jag tänka på när jag lagrar och hanterar Kemikalier? Kan jag ställa de här två produkterna bredvid varandra på lagret? Behövs invallning eller uppsamling om förpackningar läcker? Är den här produkten brandfarlig? Vad gäller då?
Vad gör vi om det börjar brinna i Kemikalier? Om det kommer spill på golvet, vad gör vi då? Vad gäller för dagvattenbrunnar? Oljeavskiljare?
Är det farligt? Behövs en Kemikalielista? Varför? Behövs Tillstånd från myndigheter? Vad händer om jag får Kemikalier på huden?
Ska jag använda personlig skyddsutrustning? När behövs hanteringsinstruktioner? Första hjälpen instruktioner? Ögonsköljning? Rutiner? Vilken lagstiftning gäller? Vad är Säkerhetsdatablad? Vad hittar jag för information i det? I produktetikett enligt CLP?
Vad är Farligt Gods? Vilka typer av produkter är det? Vad gäller för transporten? Transportdokument? Etiketter och märkning på dunkar och förpackningar? Konstruktionskrav på förpackningar? Vad är taktilmärkning och barnsäker förslutning? Behöver jag kunna hantera en brandsläckare? Vad gäller för Gasolflaskor/Sprejburkar/ Litiumbatterier? Blybatterier?
Ansvar?
Måste jag ha utbildning?
Utbildning krävs vid lagring och hantering av Kemikalier och Farligt Gods För att minska riskerna för incident och olycka. Om olyckan ändå är framme är det viktigt att veta vad som ska göras.
Vi har samlat lagstiftning ifrån olika regelverk som Arbetsmiljö, Brand, Kemikalier, Miljö och Farligt Gods för att ge deltagarna övergripande kunskaper i lagring och hantering av Kemikalier. Vi kommer i utbildningen att gå igenom exempel på vad som gäller vid olika situationer.